Dit gerecht hebben we bereid in een skillet boven het open vuur. Het was een verplicht onderdeel tijdens de Dutch Oven Cook Off 2018. We hebben er geen prijs mee gewonnen maar de jury was wel lovend over de smaak. Heb je geen zin om een vuurtje te stoken, dan kan het ook in de gesloten bbq bereid worden (indirect) …
smokers praat
pulled beef
Dit gerecht stond al een tijdje op mijn verlanglijstje om te maken. Vorig jaar al eens een keer op een festival geproefd en gelijk verkocht. Eerst maar eens op zoek naar het juiste stuk vlees, wat nog wel even een uitdaging leek. Wij snijden het vlees nu eenmaal anders als in de V.S. en gebruiken ook andere namen. Bij de …
pulled porc bitterballen
Pulled Pork is toch wel één van onze favoriete gerechten om te maken en om te eten. Over het algemeen is een procureur niet echt klein van stuk. Dus het komt wel eens voor dat we blijven zitten met een aardige hoeveelheid van dit heerlijke vlees. Nu kun je het overschot natuurlijk bewaren voor een andere dag of invriezen. We …
pulled porc
Vorige week een heerlijke pulled pork klaargemaakt. Nieuwe rubs en injectiemix gehaald bij Vuur en Rook en die moesten uitgeprobeerd worden natuurlijk. Ook geïnvesteerd in een nieuwe kerntemperatuurmeter deze ook gelijk goed kunnen testen. Voor dit recept is het raadzaam op tijd op te staan en er een dagje voor uit te trekken. Pulled pork is een klassiek low & …
Procureur lapjes met zoete aardappel
Vandaag, net als de rest van Nederland de BBQ aangestoken. Verse gemarineerde procureur gehaald en samen met zoete aardappelen op het eitje bereid. Recept voor 4 personen: Benodigdheden: 500 gr procureur gemarineerd 3 grote zoete aardappelen Bereid de BBQ voor op 160 graden directe warmte. Schrob de aardappelen schoon, halveer ze en kook ze met schil en al een kwartiertje …
zalm op een rookplank
Dit keer heb ik een zalm gerookt en gebruik gemaakt van een rookplank. Dit is een relatief eenvoudige en snelle manier om even iets te roken in de bbq. Het geeft ook een iets minder sterke smaak af dan de meeste houtsnippers doen. Het onderstaande recept is voor ongeveer 4 personen. Benodigdheden: 500 gr zalmzijde met huid 160 gr bruine …
Spareribs (franky’s pork prank)
Na de inspirerende dag van gisteren bij smokey christmas gelijk wat spareribs uit de vriezer gehaald en laten ontdooien. Het recept wat hieronder staat is geschikt voor 3 personen, uiteraard is dit makkelijk aan te passen door wat meer spareribs te gebruiken. Bereidingstijd ongeveer 3 uur, bij een dome temperatuur van 120 graden. (afhankelijk van de dome temperatuur en het …
picanha
Recept voor 4 personen: Benodigdheden: 1 stuk picanha van ongeveer 1400 gram ruime hoeveelheid grof zeezout Haal de picanha uit de verpakking, spoel deze even af onder koud water en dep hem droog. Neem een schaal en bedek de bodem met een ruime hoeveelheid grof zeezout. Leg de picanha met de vleeszijde op het zout.Laat deze ongeveer een kwartiertje zo …
gerookte zalm
Recept voor 4 personen: Benodigdheden: halve zalmzijde van ongeveer 750 gram met de huid er nog op. 80 gram grof zeezout 160 gram bruine basterdsuiker gemalen zwarte peper een handje vol appel rookhout Spoel de zalm af onder de koude kraan en dep deze droog.Kruid de zalm met de gemalen verse peper. Mix het zout en de suiker door elkaar …