spare ribs
varken

Spareribs (franky’s pork prank)

Na de inspirerende dag van gisteren bij smokey christmas gelijk wat spareribs uit de vriezer gehaald en laten ontdooien. Het recept wat hieronder staat is geschikt voor 3 personen, uiteraard is dit makkelijk aan te passen door wat meer spareribs te gebruiken.

Bereidingstijd ongeveer 3 uur, bij een dome temperatuur van 120 graden. (afhankelijk van de dome temperatuur en het gewicht van de spareribs kan dit afwijken)

Benodigdheden:

4 spareribs
franky’s pork rub
houtsnippers (bijv whisky)
bbq saus (kansas city red bbq saus)

Voor de saus:
150 ml appelsap
1 el worcestersaus
4 el bbq saus (kansas city red bbq saus)
1 el honing

Voor deze sessie de ribs op smaak gebracht met Franky’s pork prank. Deze een paar uur laten liggen om op smaak te komen.

Ondertussen de bbq aangestoken en op 120 graden laten komen en klaar gemaakt voor indirecte warmte. De zweedse spareribhouder in elkaar geschroefd en de spareribs er in gezet.

Op het laatste moment de whisky rookhout snippers in de bbq gestrooid en de spareribs in de bbq gezet. Ondertussen het sausje gemaakt voor de mop saus. Hiervoor mix je de bovenstaande ingrediënten in een kleine pan en breng je net niet aan de kook. Na 1,5 uur garing, de spareribs met de warme mop saus rijkelijk insmeren.

Na ongeveer een half uur bestrijk je de spareribs nog een keer met de warme saus. Wacht hierna nog een half uur en smeer de spareribs dan in met de bbq saus (dit kan een bbq saus naar keuze zijn ik heb voor deze sessie de kansas city red bbq saus gebruikt).

Na nog een half uurtje zouden de ribs klaar moeten zijn. Dit kun je controleren door ze in het midden even vast te pakken met een tang, als ze dan doorbuigen zijn ze gaar. Meestal zijn de bot einden ook al goed zichtbaar voor ongeveer 1 cm, dit is ook een teken dat ze opgegeten willen worden.

Serveer lekker met wat friet en/of salade en een beetje bbq saus on the side.